Wie is die Sanne Roemen dan?

De laatste dagen zit ik met mijn neus in de archieven. Reflecteren op 2019 wilde ik. Toen realiseerde ik me dat we een decennium afsluiten en werd ik nieuwsgierig naar de afgelopen tien jaar. En toen kreeg ik een reminder dat OOMPH aanstaande vrijdag 15 jaar bestaat… Daarover later meer.

Wat ik nu even kwijt wil is dat ik al bladerend zie dat er zo veel Sanne’s zijn. Niet alleen in het huidige moment zijn er veel Sanne’s. Ik ben zus, dochter, vriendin, mezelf, klant, opdrachtnemer, muziekfan, reiziger en nog veel meer. Maar ook in de tijd. Er is Sanne van 2005, van 2008, 2012 (da’s een hele aparte). Een geruststelling: ik ben wel in al die hoedanigheden Sanne. En ik voel me heel erg thuis bij mezelf. Vind mezelf ook heel goed te pruimen, ik stuur mezelf zelfs ansichtkaarten (meer dan een) als ik op reis ben.

Goed, ik draaf door. Het viel me wel op dat dit blog, dat ik al sinds 2006 bijhoud, de laatste tijd een beetje doods is en er al helemaal weinig te zien is van mijn ‘ware’ gezicht. Dat was in het begin wel anders, ik blogde veel, en ook heel persoonlijk, en jullie reageerden ook heel veel. Ik ga me niet voornemen om hier structureel verandering in te brengen want ik hou niet zo van voornemens. “There is no try, do” zei de wijze Yoda al.

Dus nu DOE ik. Even een berichtje om wat licht te schijnen op mijn persoontje. Voor wie het boeit.

Het ’toeval’ wil dat Maria Mazarakis mij vlak voor de kerstgekte in haar studio ontving om het eens te hebben over de achterkant van mijn c.v. Dat werd een gesprek van een uur waarin best goed naar voren komt wat mijn rode draad is, uit welk nest ik kom en hoe ik in het leven sta. Zoals je ziet word ik hierin bijgestaan door een van mijn favoriete superhelden, dus dit kan niet misgaan. Je kan het luisteren als podcast of kijken op Youtube. Kijk, hier:

Een andere rode draad kan je vinden op de fantastische website Mijn Moment. Dat is een initiatief van Henk-Jan Winkeldermaat, die nodigt al jaren mensen die hij tof vindt uit om te reflecteren op het afgelopen jaar en daar één moment uit te delen. En die reflecties publiceert hij dan elk heel uur tussen kerst en oud en nieuw. Sinds 2010 doe ik mee. Als je alles wil lezen klik je hier.

Published on januari 8, 2020