Wat is jouw uitdaging?

“Ze doen niet wat ik wil”. “Goede ideeën blijven liggen”. “Iedereen heeft een volle agenda, hoe zorgen we dat mensen ruimte maken?”

Als jij voor de schone taak staat om draagvlak en beweging te veroorzaken, binnen je organisatie of daarbuiten, loop je waarschijnlijk tegen dit soort uitdagingen aan. Twijfel je nog of onze bijeenkomst over draagvlak en beweging bij jou past? Alles draait op 30 januari om co-creatie. Daarom baseren Marjolijn en ik ons hierbij op Open Space als werkwijze.

Open space?

Centraal staan de vragen die deelnemers (jullie dus!) inbrengen. En jullie kiezen zelf aan welke vraag je wil werken. Er kunnen dus vragen ingebracht worden waar niemand aan gaat werken, of andere waar juist iedereen iets mee wil. De groepjes zijn zelforganiserend. En als je bij een vraagstuk niet meer het idee hebt dat je iets kan bijdragen of nog iets leert, kan je gewoon wegfladderen en naar een ander groepje gaan of een vraag oppakken die was blijven liggen. 

Mensen die een kaartje hebben gekocht kunnen meteen al, voorafgaand aan de bijeenkomst, op een online ‘post-it’ prikbord, aangeven aan welke vraag zij willen werken. Vragen die er nu al staan zijn o.a.“Hoe ga je om met conflict?”, “Hoe zorg je dat er echt actie komt en zaken niet vrijblijvend blijven hangen?”, “Hoe zorg je voor een sfeer waarin iedereen zich durft uit te spreken?” en “Hoe krijg je het hoger management mee?”

Op 30 januari organiseren Marjolijn de Graaf en ik het Impact Network event over het creëren van draagvlak en beweging in je organisatie. We hebben al een aantal supertoffe deelnemers, zag ik. Ik verheug me enorm op de ontmoetingen! Kom ook!

Published on december 11, 2019