Lees eerst de bijsluiter!

Informatie voor de gebruik(st)er

+/- 80 kg omhulde capsule met rode dop (1 stuk).
Lat. Santastica Singularis Hofnarium.

Lees deze bijsluiter steeds voordat u mij gebruikt, ook als u al eerder Sanne Roemen heeft gebruikt. De informatie uit deze bijsluiter kan door nieuwe inzichten of ervaringen zijn gewijzigd. Raadpleeg bij vragen of onduidelijkheden de rest van deze website of Sanne zelf.

Toepassing

Sanne Roemen wordt vooral voorgeschreven bij complexe on- en offline samenwerking en kennisuitwisseling in netwerkverband. De generieke hulpvraag is doorgaans: “hoe gebruiken we de creativiteit, kennis en ervaring van mensen om oplossingen te bedenken voor ons thema?

Samenstelling: vernieuwde ingrediëntenlijst

 • Informatica 15% (AMBI HN-A, Universele Informatiekunde en Universele Kenniskunde),
 • Bedrijfskunde 10% (BSN, Introductie bedrijfskunde),
 • Onderzoeksjournalistiek 20% (Hogeschool Utrecht, cursus onderzoeksjournalistiek),
 • Sociale academie 15% (Hogeschool van Amsterdam, SPH),
 • Art of Hosting 25% (techieken voor co-creatie en large scale intervention o.a. Open Space, World Café, Appreciative Inquiry en diverse dialoogmethodieken),
 • Cognitive Edge 10% (horizonscanning, impactmeting en ontwerp van interventies. Geaccrediteerd Cognitive Edge Practitioner)
 • Zelfstudie 10%,
 • Levens- en praktijkervaring 50%.

(Het totaal kan, op goede dagen, hoger eindigen dan 100%)

Verder bevat Sanne Roemen de volgende hulpstoffen: duidelijkheid, nieuwsgierigheid, gevoel voor humor, recht voor zijn raapheid, verwondering, versimpelkracht en chaostolerantie.

De katalysatoren die Sanne Roemen inzet bij uw aandoening zijn:  creativiteit, een schier onuitputtelijke collectie methodieken voor creatieve facilitatie, een behoorlijke brok technische kennis en haar enorme netwerk van ambachtelijke experts met passie.

Geneesmiddelengroep

Handelingsperspectief vergrotende middelen, complexiteitsversimpelaars.

Niet gebruiken bij

Marketingvraagstukken, salesdoelstellingen of interventies ten behoeve van winstmaximalisatie.

Voordat Sanne Roemen wordt gebruikt

U heeft in voldoende mate vastgesteld dat u geen chocola van de situatie kunt maken, dat u de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Of misschien is er wel geen klepel? U weet dat er iets moet gebeuren maar u weet niet waar te beginnen.

Speciale waarschuwingen en contra-indicaties

Een bereidheid om tot de essentie door te dringen en van daaruit naar oplossingen te zoeken versterkt de werking van Sanne Roemen. Een gesloten, angstige cultuur kan de werking van Sanne Roemen afremmen. Houder staat doorgaans niet onder druk, maar bij druk van buitenaf dreigt ontploffingsgevaar. In dat geval adviseren wij haar even op een koele plek te laten rusten alvorens het gebruik voort te zetten.

Bijwerkingen

In 99% van de gevallen wordt als bijwerking genoemd: nieuwe energie en inspiratie, vermogen tot creatief denken en handelen is geprikkeld, meer interacties met mensen die men voorheen erg weinig sprak, nieuwe ontmoetingen met andersdenkenden hebben geleid tot een verbrede horizon en een frisse blik. 75% van de gebruikers van Sanne Roemen meldt voorts een demystificatie van het fenomeen netwerken en co-creatie en heeft baat gehad bij de ontnuchterende werking van haar interventies.
Kleine interventies hebben zowel bij succes als bij falen geleid tot meer inzicht en “stappen in de goede richting”.

Dosering en wijze van gebruik

De duur en intensiteit van het gebruik van Sanne Roemen kan variëren, wordt in overleg vastgesteld en gedurende het proces waar nodig bijgesteld.
Wijze van gebruik: asynchrone communicatie (e-mail) werkt in de aanloop het beste. Gedurende het traject is een investering van tijd en aandacht, zowel van u, uw medewerkers als uw netwerk een voorwaarde voor succes.

Werking

 • Sanne zet complexe materie om in werkbare vragen,
 • ontwikkelt processen om met een netwerk van kenners en weters met deze vragen aan de slag te gaan,
 • helpt bij het vinden van de juiste kenners, weters, pioniers, zwarte zwanen, kantelaars, dwarsdenkers,
 • ontwikkelt online concept dat dit netwerk faciliteert,
 • richt experimenten in om mogelijke oplossingen te testen en ruimte te maken voor veilig falen en dus voor leren,
 • zorgt dat de oogst van deze processen vertaald wordt naar handelingsperspectief.

Bewaring en houdbaarheid

Sanne Roemen dient vers gebruikt te worden. Dat wil zeggen: bij het duiden van uw situatie en bij het formuleren van interventies. De interventies zelf kunnen door Sanne Roemen, door derden en / of  door uzelf te worden uitgevoerd. Na enige tijd verdient het aanbeveling Sanne Roemen korte tijd opnieuw te gebruiken ter evaluatie en bijsturing.

(Laatste update 26 februari 2015)

Published on september 19, 2010

Lees Interacties

Reacties

 1. Sanne, bedankt voor je tweet met de link naar het verhaal over deze bijsluiter. Ik heb al verschillende vormen uitgeprobeerd en was nog steeds niet helemaal tevreden. Bijzonder, want tegen klanten zeg ik regelmatig dat ze anderen hun gebruiksaanwijzing kunnen geven… weten die ook gewoon waar ze aan toe zijn.
  M’n persoonlijke site is toe aan een overhaul, dus… op precies het juiste moment.
  Verfrissend om die van jou te lezen..

  Geniet,

  Emile

 2. Ik vind de bijsluiter van jou een heel goede en creatieve idee. Ook een beetje grappig, “Handelingsperspectief vergrotende middelen” :)))

 3. Echt supergoed gevonden, ik had net dezelfde opdracht voor school en ik kon hier zoveel inspiratie uithalen! bedankt hiervoor! Groetjes Lisa Ooms

  • Wat leuk om te horen dat je het op school als opdracht hebt gekregen, goed idee! En fijn dat het jou geinspireerd heeft. Dankjewel dat je dat hier kwam melden!

 4. Webtechnologieën, marketingvraagstukken en salesdoelstellingen moeten allemaal als 1 woord worden geschreven. En “zij” (meervoud) kan niet verwijzen naar “netwerk” (enkelvoud).

Trackbacks

 1. Gebruiksaanwijzing, handleiding, recept, bijsluiter… dat zouden we allemaal moeten doen! — Sanne Roemen schreef:

  […] niet, natuurlijk. Maar toen ik dus mijn bijsluiter publiceerde kreeg ik daar enthousiaste reacties op, vooral via Twitter. En ik heb zo’n […]