It’s all a joke

“Ga jij ook van facebook af?”. Ik heb het ongeveer twee weken afgehouden om hier iets van te vinden maar ik hou het niet langer vol. Nu ook ons zondagse ludieke wakkerschuddertje ons oproept om facebook te deleten moet ik even wat kwijt. Ik vind het namelijk allemaal nogal stom. Ik vind jou stom. En mezelf ook. En die achterlijke online corpo’s die met gebakken lucht in dotcombubbel 2.0 hangen te drijven. Belachelijk achterlijk oliekoeken stom en dom.

Tien jaar geleden begon ik trainingen te geven in het slim gebruik van social media. Ik schreef er een boek over. Les 0.0 bij het aanmaken van een account op welk platform dan ook: lees bij elke stap goed waar je mee akkoord gaat en haal dus de vinkjes weg bij “zet mijn hele adresboek maar wagenwijd open” en “al mijn foto’s zijn vanaf nu van jullie pak maar” en “ja hoor, je mag uit mijn naam op mijn tijdlijn van alles posten”.

Tien jaar al luistert er NIEMAND als ik dat zeg. Ik sta er verdorie NAAST en zeg “wacht even, niet meteen op OK klikken” en dan is er altijd wel iemand die zegt: “oeps, te laat!”.

Terwijl die social media je echt wel wat kunnen brengen. Je moet alleen je koppie erbij houden en je privacy instellingen op slot gooien. En ja, dan nog kunnen ze van alles te weten komen over je waar je geen toestemming voor gegeven hebt. En ja, als het gratis is, ben jij het product. Maar fuck man, je gooide tien jaar geleden je contacten open voor Facebook en Google, je logt al jaren in met je FB of Google account op andere platform. Je doet mee met stomme quizzen om te ontdekken welke Dusnie prinses je bent en logt daartoe in met Facebook.

Wij zijn met zijn allen al jaren te lui om al die popup schermpjes te lezen en op een verantwoorde manier met social media om te gaan. En dan zal je nu ineens massaal Facebook moeten deleten?

Weet je wie nog het stomste is? Ik zelf. Ik had allang moeten leren en accepteren dat mensen niet lezen. Dan had ik me daar niet zo druk om gemaakt en nu niet zo’n boze blog hoeven te schrijven.

Published on april 12, 2018

Lees Interacties

Reacties

  1. hahaha, geweldig! En helemaal met je eens :-)
    Of, om met Quinten te spreken: we zijn allemaal pannenkoeken enne… ik ben dol op pannenkoeken