Dansen met beren

BIJNA had ik in 2017 het bijltje erbij neergegooid. Dat geploeter in de marge, idealistische ambtenaren helpen de wereld te redden en er ook nog van kunnen leven? Maar om mezelf nog één schop onder mijn kont te geven nam ik een ACT (Acceptance and Commitment Therapy) coach in de arm. Dat bleek een meesterzet. Dansen met tegenslag en uitdagingen (het leven lijkt soms wel een moshpit). Zelf kiezen welke draken te verslaan en welke te accepteren. Focus op mijn waarden en bam! in de actie! Ik kreeg er weer lol in. Niet dat de shit daarmee verdween, maar ik had mijn ‘rrrwaaaarrrrggggg’ weer terug, mijn OOMPH.
Dit is wat idealisten die tegen de stroom in zwemmen nodig hebben: weten waar je het voor doet, pick your battles, dans met de beren op de weg en hou energie over voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. 
En dat ga ik vanaf nu dus ook actief verspreiden want ik slaagde woensdag voor de opleiding ACT Coach bij StressWise Academy. Wat een jaar! Met aardse, lieve, grappige, rustige, wijze docenten en medestudenten op reis. Om nooit te vergeten. 
Met dank aan Alexander van KleefImre DietzJen van HorenMaaike Welfing van StressWise Academy. En aan mijn mede studenten!

Published on juni 19, 2023

Lees Interacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.