Communities activeren? Ik ben lui en snel afgeleid!

En daar heb ik zelf weinig last van. Anderen des te meer. Anderen die om mijn aandacht verlegen zitten of die willen dat ik iets voor ze doe. Zoals lid worden of blijven van een community, of informatie tot mij nemen en verder verspreiden. Die moeten behoorlijk hun best doen om mij in beweging te krijgen en bij de les te houden. Vooral als ze ook willen dat ik actief ga bijdragen! En weet je? Het gros van de mensen is net als ik lui en snel afgeleid.

Dus als je iets doet op internet waarbij betrokkenheid en aandacht van mensen belangrijk is, heb ik drie tips voor je:

  • Zet je deuren open: laat me zien wat je in huis hebt voordat ik een account aan moet maken (what’s in it for me?)
  • Laat me zien waar het om draait: haal zoveel mogelijk toeters en bellen weg (don’t make me think!)
  • Rol de rode loper uit: heet mij welkom en wijs mij de weg.

Dit lijstje was eerst veel langer. Maar ik heb er in geschrapt. Want eigenlijk kwam alles wat ik schreef neer op gezond verstand en gastvrijheid. Je bent gastvrouw / gastheer. Denk na over hoe je dat in het dagelijks leven zou doen. Je heet iemand welkom, maakt kort kennis, legt uit wat hij allemaal kan doen, stelt hem aan anderen voor, onthoudt wie hij is en herinnert je dat wanneer je anderen spreekt die met hem kunnen klikken.

Toch? Het gaat aan alle kanten om een beetje aandacht en een beetje liefde.

Published on oktober 26, 2009

Lees Interacties

Reacties

  1. internetters zijn lui en snel (weg.) dus als je met je blog wilt opvallen zul je in de eerste alinea al je doel uitgelegd moeten hebben. alleen diegene die ‘hooked’ is zal verder lezen. op zijn/haar dooie gemakkie. (omdat je het waard bent. ;-))

    ik geef je gelijk.

    kort en bonding zijn terwijl je tegelijkertijd iemand tracht over te halen.

  2. lol. Je laat ook direct je eigen best practice zien door de boel in te korten. Zat toevallig over dit onderwerp te denken, dus thanks voor de post. :)