The Tipping Point, visuele boekrecensie door Marina Noordegraaf

Marina Noordegraaf maakte een visuele boekrecensie van het boek van Malcolm Gladwell “The tipping point”. Uitstekend middel voor beelddenkers, tijdgebrek-hebbers en engels-worstelaars.

Het is plaatjespoezie geworden.

The tipping point, of ‘het kantelpunt’ is het magische moment waarop een idee, trend of sociaal gedrag over een drempel heengaat, kantelt en zich verspreidt als een lopend vuur.

In het Nederlands heet het boek “Het beslissende moment” en als je het via deze affiliate link op Managementboek.nl bestelt, krijg ik daarvoor een klein bedrag.

Published on november 22, 2007

Lees Interacties

Reacties

 1. Nou, ik dacht een beelddenker te zijn totdat ik deze visuele bookrecensie zag. Ga hem nog eens zien, misschien dat het de tweede keer beter gaat.
  Het is bij mij net als met het verschil tussen een boek en een film over het boek. Bij het boek maak ik mijn eigen beelden bij de tekst en die zijn sterk.
  De filmbeelden blijven nauwelijks hangen, tenzij ze aansluiten bij wat er in mij leeft.
  Zou de Velib in Parijs al over het kantelpunt heen zijn, Sanne ? Of zijn daar die stakingen nu voor ingehuurd ?

 2. Dank je Sanne! Ik heb er enorm veel plezier aan beleefd om ‘m te maken en voel me zeer vereerd dat anderen er ook inspiratie uit putten. Dank voor dit plekje op jouw weblog!

 3. Leo, is die Velib dat ‘grijze’ fietsenplan? Ik zou niet weten of dat over het kantelpunt heen is, het lijkt mij heel eng om te fietsen in Parijs. Hoewel… ik heb er wel eens ge-skate en dat ging ook heel erg goed. hm.

 4. Hoi Sanne,

  Ik heb vandaag ook de presentatie op mijn weblog gezet met uiteraard een linkje naar je blog.

  Bedankt voor je leuke artikelen en ga zo door!

  harro willemsen